HOME  ||  FACEBOOK  ||  IDŐJÁRÁS  ||  ÚTINFORMÁCIÓ
PinkPencil
HU
HOME FACEBOOK IDŐJÁRÁS ÚTINFORMÁCIÓ
Minden megosztás számít az árván maradt ikerpárnak!
Ezt olvassák mások:
Páty — Hiába várja haza a szüleit a pátyi testvérpár: Levente (7) és Barnabás (6) fél év alatt veszítették el anyukájukat és az apukájukat.

Édesanyjuk, Viktória csupán 36 éves volt, amikor tavaly nyáron elvesztette a mellrákkal vívott küzdelmet. A kicsik a tragédia után az édesapjukkal, Miklóssal maradtak. A férfi fél évvel a felesége temetése után holtan esett össze. A gyerekeknek most apai nagyszüleik viselik a gondjukat: Szentgotthárdról költöztek a család pátyi otthonába.

– Rengeteg minden szakadt a nyakunkba – kezdte a fivérek nagyapja, Miklós. – Barni Pátyon jár oviba, Levike viszont a 11. kerületben kap speciális fejlesztést. Mi mindennap visszük és hozzuk a fővárosból, közben felvesszük a kisebbet, és persze, a gyámságot és az egyéb hivatali ügyeket intézzük.

A nagyszülőknek nagyon sokat segít a kisebbik fiuk.

– A szívünk szakad meg a kicsikért: éppen csak ,,elfogadták”, hogy az anyukájuk az angyalokhoz költözött, most azt is el kellett nekik magyarázni, hogy az apukájuk is az anyukájuk után ment, és nem jön vissza többé – sóhajtotta a nagybácsi.

A nagyobbik gyermeknek, Leventének azért van szüksége speciális fejlesztésre, mert Dravet-szindrómás: bár hétéves, körülbelül 10-12 hónapos szinten ragadt, mentális problémái mellett kissé mozgásában is korlát
pinkpencil
ozott. A családnak sok helyről érkezik a segítség, ottjártunkkor épp a budaörsi Csillagfürt Óvódából hoztak egy halom meglepetést.

– Levike a betegsége miatt állandó felügyeletre szorul, pelenkázni kell. Neki a legnagyobb szüksége a törlőkendőre van, illetve papír- és írószerekre. Barnabás nagyon szeret legózni, neki szívesen fogadunk akár használt vagy hiányos készletet is, valamint készségfejlesztő könyveket, játékokat – kérte az elhunyt családapa testvére, aki hozzáfűzte: a Szentgotthárdról Pátyra bútorozott nagyszülőkre mind anyagilag, mind mentálisan nagy terhet ró a kialakult helyzet.

Aki anyagilag támogatná a családot, megteheti:

11773470–60313353, számlatulajdonos: Csendes Miklós, OTP Bank. Nemzetközi utalás esetén az IBAN szám a következő: HU36 1177 3470 6031 3353 0000 0000, a SWIFT/BIC azonosító: OTPVHUHB, a számlatulajdonos neve ebben az esetben is Csendes Miklós.

Génmutáció okozhatja

A Dravet-szindróma más néven súlyos csecsemőkori epilepsziát jelent. Tünetei az első évben jelentkeznek, eleinte többnyire lázas, majd láztalan, elhúzódó rohamok jellemzik. A második életévben a fejlődés leáll, változó súlyosságú mentális retardáció alakul ki. A rendkívül ritka neurológiai betegség hátterében többnyire génmutáció áll.

http://www.blikk.hu/
Ezt olvassák mások:
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
PinkPencil
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - impresszum