HOME  ||  FACEBOOK  ||  IDŐJÁRÁS  ||  ÚTINFORMÁCIÓ
PinkPencil
HU
HOME FACEBOOK IDŐJÁRÁS ÚTINFORMÁCIÓ
Átjátszhatta saját nevére a haldokló Rozika néni ingatlanát és minden vagyonát a szomszéd!
Ezt olvassák mások:
Átverve és megalázva érzi magát a férfi, aki több mint tíz éven át gondozta egyedül élő, szeretett nagynénjét, Rozika nénit, mégis, az örökség a szomszédasszonyra szállt. Szűcs József feljelentést tett, mert szerinte a szomszéd kihasználta az idős asszony gyenge állapotát, majd egy ügyvéd segítségével átjátszotta saját nevére Rozika néni minden vagyonát.

„A 84 éves Rozika néninek én voltam az utolsó élő rokona” – kezdte a Ripost-nak a Kelebián élő Szűcs József.

„Ő innen 20 kilométerre, Kisszálláson lakott. Felvette velem a kapcsolatot, megkérdezte, hogy milyen ember lettem és közölte: fűzzük újra szorosabbra a rokoni szálat. Így is tettünk.”

Majd így folytatta József: „Ha szüksége volt rám, mindig rohantam hozzá, segítettem. Aztán évekkel később azt ajánlotta, hogy írjunk egy örökösödési szerződést, hiszen annak idején éppen ezért keresett meg. Elkészítettük, aztán nem is foglalkoztunk ezzel a dologgal. Mindent ugyanúgy folytattunk, ahogy eddig.”

Három hétig feküdt kórházban, egyre romlott az állapota.

„Az idő elteltével sajnos romlani kezdett az állapota, ezért be kellett feküdnie a kórházba infúziókezelésre. Ekkor találkoztam először a szomszédban lakó Ilonával, mivel az ő anyukáját is be kellett vinni a kórházba, így én szállítottam őket. Végül Rozika néni három hétig feküdt bent a kórházban, egyre romlott az állapota. Ekkor tanácsolta Ilona, hogy keressek mellé egy ápolót, aki majd a segítségére lesz. Rozika nénivel beszéltem erről, ő nem akarta, hogy én gondozzam, mert sokat dolgoztam, így Ilonára esett a választása, mert őt legalább ismerte. Ezután rohamosan romlott az állapota…” – emlékezett vissza a rokon.

Beszélni is alig tudott Rozika néni

József minden nap látogatta a nagynénjét, aki az utolsó napokban már teljesen leépült.

„Amikor nála voltam, többször elaludt beszéd közben, alig bírt mozogni. Az ágyban már nem bírt egyedül megfordulni. Miután hazavittem a kórházból, egy hét múlva meghalt. Ilonáék délután értesítettek a halálhírről, pedig, ahogy kiderült, Rozika néni a délelőtti órákban hunyt el. Éppen dolgoztam, de otthagytam mindent és rohantam a házhoz. Mikor odaértem, közölték, hogy már el is szállították a holttestet. – De miért nem szóltak róla? – kérdeztem rögtön, de nem foglalkoztak vele, máris jött a következő sokk. Azt mondták: „Nagyon sajnáljuk, hogy ezt így kell elmondanunk, de Rozika néni mindent ránk hagyott”.

3 nappal a halála előtt aláírattak vele egy eltartási szerződést.

Kiderült, hogy a szomszédasszony már 3 nappal Rozika néni halála előtt az ügyvédjével j
pinkpencil
árt az egyre csak gyengülő asszonynál, s aláírattak vele egy eltartási szerződést. Másnap a földhivatali bejegyzés szerint már Ilona nevén is volt az ingatlan.

József szerint 2 millió forint készpénzt is elvittek.

„Ilonáék azt is közölték, hogy a postán tartott 2 millió forintot is kivették, amelyet velem rakott be tavaly Rozika néni, mondván, ebből fizessem majd a temetését. Halála esetén ezt a halotti anyakönyvi kivonattal és az irataimmal tudtam volna kivenni. A szomszédok szerint abban a pár napban, amikor gondozták Rozika nénit, betuszkolták az autóba és elvitték a postához. Ott, mivel nem tudott a saját lábán bemenni, az ügyintéző állítólag kihozta a papírt, amit aláírattak vele. Ilonáék közölték azt is, hogy az otthon tartott 1 millió forintot is elvitték. Persze kértem a hagyatéki tárgyalást, ahol csak azt tudták megállapítani, hogy én vagyok az örökös, de nincs hagyaték” – magyarázta József.

Már a kórházban is próbálkoztak az aláírás megszerzésével.

József a többi szomszédhoz fordult, akik jól ismerték Rozika nénit és őket. Felkereste a kórházat is, ahonnan a zárójelentést akarta elkérni, amit már nem adtak át neki, ugyanakkor meghökkentő dolgot meséltek a nővérek.

„Voltam fent az osztályon, ahol kezelték Rozika nénit. A nővérek mondták, hogy Ilona sokszor járt nála egy ügyvéddel, és alá szerette volna íratni a szerződést, de Rozika néni nem ment bele. Ez azért is ért váratlanul, mert velem meg elhitették, hogy nem tudnak bemenni hozzá. Aztán újra elmentem a házhoz, ekkor Ilona már pakolta ki! Azt pedig teljesen felháborítónak találom, hogy a lánya már be is költözött…”

Feljelentést tettek a szomszédasszony ellen.

„Emberölés bűntette miatt, ügyvédi visszaélés, csalás és okirat hamisítás miatt tettünk feljelentést a szomszédasszony és az ügyvédje ellen” – kezdte a Ripost-nak Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke.

„Nagyon furcsának találjuk, hogy kihozták a nénit a kórházból még jó állapotban, aztán hirtelen romlani kezd az állapota. Mivel boncolás sem történt, nem tudjuk, hogy minek a következtében halálozott el. Ez azért nagyon fontos, mert benne lehet a pakliban az is, hogy „rásegítettek” az asszony romló állapotára, hogy megszerezze az ingatlant. Az egyesület kérni fogja a holttest exhumálását, mert meg vagyunk győződve róla, hogy szándékos emberölés történt. Az, hogy ez a későbbiekben majd milyen büntetőjogi kategóriába fog esni, azt majd a nyomozóhatóság eldönti. Az eset gyanúsan emlékeztet a lakásmaffia módszereire” – teszi hozzá a jog embere.

Forrás: Ripost
Ezt olvassák mások:
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
PinkPencil
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - impresszum